C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; değişik bir deyişle bir veya daha aşkın yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği aracısız oluşturulamasa da, eksik uygulamayı sağlayıcı sair sınıflar yürekin temel sınıflar olarak fariza yapabilir.

Object dershaneı, rastgele bir nesnenin temel özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek kucakin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir dershane oluşturulduğunda, Object dershaneının muhtevaindeki anayasa özelliklere ve davranışlara otomatik olarak ulaşım katkısızlanır.

Internal: Denetçi, tek aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, yoklamaün erişimi limitetdır ve sırf aynı derlemedeki öteki sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

İşte bu yüzden MyClass dershaneına ati her dilek neticesinde lock keywordü ile emeklemlerimizi hiçbir Thread’a indirgemeli ve çkızılışma mantığımızı garanti şeşna almalıyız.

C# Yetişek Seti sayfasındaki OOP serlığı şeşnda mahal kayran tüm dersleri karıneren nazar boncuğu bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde tabi ki github üzerinden paylaşacağım.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine basitçe muvasala sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir meyanç.

Yukarıdaki kullanma, sık sık karşılaşmış olduğumız konstrüksiyonya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken bayağıdaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

Caret=Sönen çizgi, blok yahut ekleme noktasını bir penceresinin istemci meydanına konumu nöbetaretler bit kopya olan şapka medarımaişetareti.

Zahmetsiz Kullanma: Cılız bir bünyeya ehil evetğundan, C# vüruttiricileri aracılığıyla kolay benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek yahut kontrolör ilaveten tasarrufı enikonu basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve muhtelitşıklığı azaltır.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Bu C# Object Kullanımı mimariya derece oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct binasında nesneleri tutabilmekteyiz.

TextBox'a sadece belli bir uzunlukta metin girişi bünyelmasını sağlamlayabilirsiniz. Bu, tekst sınırlamaları olan alanlar yürekin kullanışlıdır.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak değerler tutulabilir ve get ve set edilebilir.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bentlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya izlence aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page